::sedikit------> bermanfaat::



Assalamualaikum semua. Post kali ni agak ringkas memandangkan penulis sangatlah pura-pura sibuk untuk menghadapi examnya pada 14 Jun ni. harap semua dapat doakan ye =))

Just nak share satu nasihat yang best. sebenarnya peringatan untuk diri penulis jugak yang asyik lupa sahaja (maybe kes termakan semut dalam minuman masa kecik-kecik dulu..huhu..)

~Kejayaan bukan hanya bergantung kepada berapa banyak usaha kita tetapi lebih penting berapa banyak keBERKATan usaha kita tu ~

cth: punyala nak usaha banyak (baca: studi berjam-jam) sampai lewatkan solat..manala nak cari keberkatan tu??



di mana-mana sahaja, solat wajib ditunaikan..


haaaa...ada satu pesanan lagi [Erma (nama sebenar) yakni kawan si penulis suruh masukkan. sekali dengan link blog dia. jadi silalah follow dia. lalalalalala]

~ Kita hanya mampu berusaha untuk berjaya, tetapi untuk memastikan kita ni benar-benar berjaya, bukanlah kuasa kita ~

okla..setakat ni dulu..penulis nak sambung baca notes Oracy jap. moga bermanfaat untuk semua, insyaAllah..

wallahualam...

2 comments:

mahfudz on June 12, 2010 at 5:48 AM said...

betul..sangat setuju dengan dua2x nasihat tue....ianya terbukti bla mana result xm dah kluar.....for myself la....

iluvgreenish on June 12, 2010 at 11:12 AM said...

hehe..samala kita fuzah. kami pon selalu lupa T_T. huhu. semoga nasihat ni sama-sama dapat ingatkan kita semua balik. insyaAllah. =))

Post a Comment